Sastāvdaļas
Kanēļmaizīšu mīkla
-
Piens100 ml
-
Kefīrs150 g
-
Raugs20 g
-
Cukurs120 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Milti450 g
-
Sviests150 g
Kanēļa sviests
-
Kardamons2 tējk.
-
Kanēlis2 tējk.
-
Ola1 gab.
-
Cukurs80 g
-
Sviests50 g
Vaniļas glazūra
-
Pūdercukurs150 g
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Piens50 ml
-
Izkausēts sviests2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīklai - pienu uzsildi, tad jauc kopā ar olu, cukuru, sāli, raugu, kefīru un sviestu. Visu uzputo līdz viendabīgai konsistencei.
Tad pakāpeniski pievieno miltus un 10 minūtes izmīca līdz viendabīgai masai un atstāj uz 1 stundu uzbriest istabas temperatūrā.
Tikmēr uztaisi kanēļa sviestu – olu, cukuru, sviestu, pulverus liek bļodā un uzputo līdz viendabīgai konsistencei.
Kad mīkla uzrūgusi, tad to izklāj uz galda ar nedaudz miltiem un izrullē līdz aptuveni centimetru plakana.
Augšējo daļu pārsmērē ar kanēļa sviestu un tad rūpīgi satin ruletē.
Ruleti griez aptuveni 2-3 cm biezu un liec cepties krāsnī uz 25-30 minūtēm 180 grādos.
Glazūrai iztīra vaniļas pāksti no sēklām un liec katliņā ar visu pāksti, klāt pievieno sviestu, pienu un pūdercukuru. Uzsildi un iemaisi viendabīgā konsistencē.
Kad maizītes gatavas, tad tās uzreiz pārlej ar vaniļas glazūru.
Maizītēm ļauj atdzesēties vismaz 5 minūtes pirms pasniegšanas.