Kanēļmaizītes ar vaniļas glazūru

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Kanēļmaizītes ar vaniļas glazūru
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Kanēļmaizīšu mīkla

  • Piens
     100 ml
  • Kefīrs
     150 g
  • Raugs
     20 g
  • Cukurs
     120 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Milti
     450 g
  • Sviests
     150 g

Kanēļa sviests

  • Kardamons
     2 tējk.
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     80 g
  • Sviests
     50 g

Vaniļas glazūra

  • Pūdercukurs
     150 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Piens
     50 ml
  • Izkausēts sviests
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklai - pienu uzsildi, tad jauc kopā ar olu, cukuru, sāli, raugu, kefīru un sviestu. Visu uzputo līdz viendabīgai konsistencei.

Tad pakāpeniski pievieno miltus un 10 minūtes izmīca līdz viendabīgai masai un  atstāj uz 1 stundu uzbriest istabas temperatūrā.

Tikmēr uztaisi kanēļa sviestu – olu, cukuru, sviestu, pulverus liek bļodā un uzputo līdz viendabīgai konsistencei.

Kad mīkla uzrūgusi, tad to izklāj uz galda ar nedaudz miltiem un izrullē līdz aptuveni centimetru plakana.

Augšējo daļu pārsmērē ar kanēļa sviestu un tad rūpīgi satin ruletē.

Ruleti griez aptuveni 2-3 cm biezu un liec cepties krāsnī uz 25-30 minūtēm 180 grādos.

Glazūrai iztīra vaniļas pāksti no sēklām un liec katliņā ar visu pāksti, klāt pievieno sviestu, pienu un pūdercukuru. Uzsildi un iemaisi viendabīgā konsistencē.

Kad maizītes gatavas, tad tās uzreiz pārlej ar vaniļas glazūru.

Maizītēm ļauj atdzesēties vismaz 5 minūtes pirms pasniegšanas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti