Sastāvdaļas
Mīkla
-
Piens100 ml
-
Kefīrs150 g
-
Raugs20 g
-
Cukurs120 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Milti450 g
-
Ola1 gab.
-
Mīksts sviests100 g
Kanēļa sviests
-
Kardamons2 tējk.
-
Kanēlis2 tējk.
-
Ola1 gab.
-
Cukurs80 g
-
Mīksts sviests50 g
-
Cepampapīrspēc nepieciešamības
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīklai - pienu uzsildi, tad jauc kopā ar olu, cukuru, sāli, raugu, kefīru un sviestu. Visu uzputo līdz viendabīgai konsistencei.
Tad pakāpeniski pievieno miltus un 10 minūtes izmīci līdz viendabīgai masai un liec uzbriest uz 1 stundu istabas temperatūrā.
Tikmēr uztaisi kanēļa sviestu – olu, cukuru, sviestu, pulverus liek bļodā un samaisi līdz viendabīgai konsistencei.
Kad mīkla uzrūgusi, tad to izklāj uz galda ar nedaudz miltiem un izrullē to aptuveni centimetru plakanu.
Augšējo daļu pārsmērē ar sagatavoto kanēļa sviestu un tad rūpīgi satin ruletē.
Ruleti griez aptuveni 2-3 cm biezu un liec cepties krāsnī uz 25-30 minūtēm 180 grādos.
Sagrieztās ruletes šķēles liek guļus ieeļļotā vai ar cepampapīru noklātā pannā.
Pirms pasniegšanas ļauj maizītēm 5 minūtes atpūsties.