Kanēļmaizītes

  • Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti
Kanēļmaizītes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Piens
     100 ml
  • Kefīrs
     150 g
  • Raugs
     20 g
  • Cukurs
     120 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Milti
     450 g
  • Ola
     1 gab.
  • Mīksts sviests
     100 g

Kanēļa sviests

  • Kardamons
     2 tējk.
  • Kanēlis
     2 tējk.
  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     80 g
  • Mīksts sviests
     50 g
  • Cepampapīrs
      pēc nepieciešamības

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklai - pienu uzsildi, tad jauc kopā ar olu, cukuru, sāli, raugu, kefīru un sviestu. Visu uzputo līdz viendabīgai konsistencei.

Tad pakāpeniski pievieno miltus un 10 minūtes izmīci līdz viendabīgai masai un liec uzbriest uz 1 stundu istabas temperatūrā.

Tikmēr uztaisi kanēļa sviestu – olu, cukuru, sviestu, pulverus liek bļodā un samaisi līdz viendabīgai konsistencei.

Kad mīkla uzrūgusi, tad to izklāj uz galda ar nedaudz miltiem un izrullē to aptuveni centimetru plakanu.  

Augšējo daļu pārsmērē ar sagatavoto kanēļa sviestu un tad rūpīgi satin ruletē.  

Ruleti griez aptuveni 2-3 cm biezu un liec cepties krāsnī uz 25-30 minūtēm 180 grādos.

Sagrieztās ruletes šķēles liek guļus ieeļļotā vai ar cepampapīru noklātā pannā.

Pirms pasniegšanas ļauj maizītēm 5 minūtes atpūsties.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes