Sastāvdaļas
-
Rudzu saldskābmaize Ķelmēni300 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa30 ml
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Sīpoli baltie50 g
-
Kāposts700 g
-
Buljons1.5 L
-
Baltvīns200 ml
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Ementāles siers100 g
-
Siers Grana Padano30 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Čuguna katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolu (nomizotu, sagrieztu palielos gabalos), ķiploku (rupji sakapātu) un sautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.
Pievieno kāpostu (sagrieztu lielos gabalos) un cep vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Paralēli katlā uzsildi buljonu ar vīnu un garšaugiem.
Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liec maizes šķēles, uzber sarīvētu sieru, uzlej buljonu un liec krāsnī gatavoties, līdz kāposti mīksti.
Pasniedzot var uzbērt vēl sieru.