Kāpostu zupa
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Kāposti500 g
-
Burkāni2 gab.
-
Kartupeļi2 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Cukura sīrups2 tējk.
-
Smaržīgie piparu graudi10 gab.
-
Lauru lapa1 gab.
-
Dārzeņu buljons (ūdens ar buljona kubiņu vai novārījums)1.5 L
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Dažreiz ir nepieciešams uzvārīt zupu no nekā (vai no kāpostiem). Neņemot vērā vienkāršību, šī ir garda un veselīga zupa, kas turklāt patiks arī mājsaimniecības kasei. Zupu var pasniegt ar maizi.
Kāpostu attīri un sagriez apmēram 2 cm lielos gabalos. Nomizo un sagriez kubiņos burkānus, kartupeļus un sīpolu.
Katlā sviestā apcep kāpostus un sīpolus, līdz tie iegūst nokrāsu. Apslaki ar cukura sīrupu un pacep vēl dažas minūtes. Pievieno burkānu un kartupeļu kubiņus, garšvielas un buljonu.
Vāri uz mērenas uguns aptuveni 30 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
Zupu pasniedz ar maizi, ieteicams ar kartupeļu maizi.