Kāpostu zupa

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kāpostu zupa

Sastāvdaļas

  • Kāposti
     500 g
  • Burkāni
     2 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Cukura sīrups
     2 tējk.
  • Smaržīgie piparu graudi
      10 gab.
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Dārzeņu buljons (ūdens ar buljona kubiņu vai novārījums)
     1.5 L
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dažreiz ir nepieciešams uzvārīt zupu no nekā (vai no kāpostiem). Neņemot vērā vienkāršību, šī ir garda un veselīga zupa, kas turklāt patiks arī mājsaimniecības kasei. Zupu var pasniegt ar maizi.

Kāpostu attīri un sagriez apmēram 2 cm lielos gabalos. Nomizo un sagriez kubiņos burkānus, kartupeļus un sīpolu.

Katlā sviestā apcep kāpostus un sīpolus, līdz tie iegūst nokrāsu. Apslaki ar cukura sīrupu un pacep vēl dažas minūtes. Pievieno burkānu un kartupeļu kubiņus, garšvielas un buljonu.

Vāri uz mērenas uguns aptuveni 30 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

Zupu pasniedz ar maizi, ieteicams ar kartupeļu maizi.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli