Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Karaliskais šokolādes un bumbieru kēkss
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Bumbieri (vidēja izmēra)4 gab.
-
Tumšā šokolāde (70%)150 g
-
Brendijs50 ml
-
Sviests (istabas temperatūrā)120 g
-
Cukurs120 g
-
Olas4 gab.
-
Mandeļu milti100 g
-
Milti30 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pūdercukursdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni 180°C karstu.
Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar brendiju. Ļauj atdzist.
Lielā bļodā uzputo sviestu ar cukuru līdz baltām putām. Pa vienai pievieno olas un puto, līdz kārtīgi samaisās. Pievieno šokolādes masu, mandeļu miltus, miltus, cepamo pulveri un sāli. Ar mikseri kārtīgi visu samaisa.
Lej mīklu taisnstūra pannā (noeļļotu). Ievieto bumbierus dziļi mīklā.
Cep apmēram 40-45 minūtes, līdz koka iesmiņam nelīp klāt mīkla. Ļauj atdzist pannā 15-20 min, līdz izņem no pannas. Apber ar pūdercukuru
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.