Karaliskais šokolādes un bumbieru kēkss

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Bumbieri (vidēja izmēra)
     4 gab.
  • Tumšā šokolāde (70%)
     150 g
  • Brendijs
     50 ml
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     120 g
  • Cukurs
     120 g
  • Olas
     4 gab.
  • Mandeļu milti
     100 g
  • Milti
     30 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni 180°C karstu.

Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar brendiju. Ļauj atdzist.

Lielā bļodā uzputo sviestu ar cukuru līdz baltām putām. Pa vienai pievieno olas un puto, līdz kārtīgi samaisās. Pievieno šokolādes masu, mandeļu miltus, miltus, cepamo pulveri un sāli. Ar mikseri kārtīgi visu samaisa.
 

Lej mīklu taisnstūra pannā (noeļļotu). Ievieto bumbierus dziļi mīklā.

Cep apmēram 40-45 minūtes, līdz koka iesmiņam nelīp klāt mīkla. Ļauj atdzist pannā 15-20 min, līdz izņem no pannas. Apber ar pūdercukuru

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes