Sastāvdaļas
-
Sviests200 g
-
Bagete24 šķēlīte (-s)
-
Paipalu olas12 gab.
-
Foreles vai laša ikripēc izvēles
-
Avokadopēc izvēles
-
Dīgstipēc izvēles
-
Sālspasniegšanai
-
Melnie piparinedaudz
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš.
Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis.
Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu.
Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļuvis dzidrs. Tas prasa apmēram 15 minūtes.
Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.
Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas.
Tikai nedaudz atdzesē.
Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu.
Liec virsū novārītas olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai gabaliņos sagrieztu avokado.
Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.