Karamelizētu sīpolu tarte
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Karamelizētiem sīpoliem
-
Sīpoli1 kg
-
Sviests200 g
-
Timiāns1 bunte (-s)
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Etiķis4 ēdamk.
-
Sāls, piparipēc garšas
-
Kārtainā rauga mīkla1 paciņa (-s)
-
Čedaras siers300 g
Salātiem pasniegšanai
-
Salātu lapas1 paciņa (-s)
-
Sinepes1 tējk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sāls, piparipēc garšas
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Etiķis1 ēdamk.
-
Sarkanais sīpols1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī būs latviskota franču recepte – daudz sviesta, daudz Provansas garšu un salāti ar klasisku franču vinegreta mērci. Veltījums Latvijas dārzenim numur viens – sīpolam. Ideāls ēdiens ātrām vakariņām vai pusdienu kastītei nākamajā dienā uz darbu. Var pasniegt gan karstu, gan aukstu, bet silta garšos labāk.