Karpa Āzijas gaumē

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Karpa Āzijas gaumē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     3 gab.
  • Karpa ķidāta
     1 kg
  • Sāls
     2 tējk.
  • Ingvers
     4 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 ēdamk.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Kartupeļu ciete
     3 ēdamk.
  • Sezama sēklu eļļa
     200 ml
  • Šerija
     3 ēdamk.
  • Mērce austeru Santa Maria
     3 ēdamk.
  • Čili mērce
     3 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Vistas buljons
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemā jāēd daudz zivju ēdieni, tādēļ pagatavojām recepti siltajās Āzijas noskaņās.

Nomizo mandarīnus un izmērcē miziņas ūdenī 15-20 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Pēc tam sakapā.

Karpai (izķidātai, zvīņas noņemtas) abās pusēs izdari 4 garus iegriezumus un ierīvē ar sāli. Zivs vēderā ieliec 1 ēd.k. sakapāta ingvera, 1 ēd.k. sakapātu ķiploku, 2 tējk. sojas mērces un sauju sakapātu loku. Beigās pārkaisi zivi ar cieti.

Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep karpu uz abām pusēm 6 minūtes, lai ādiņa būtu zeltaini brūna. Izņem no pannas un nosusini zivi uz papīra dvieļa.

Izlej no pannas daļu eļļas, atstājot 2 ēd.k.. Vēlreiz sakarsē eļļu, pievieno pusi no atlikušajiem lokiem, atlikušos ķiplokus, ingveru, mandarīnu miziņas un maisot cep 1 minūti. Pievieno šeriju, austeru, čili un sojas mērces, cukuru, vistas buljonu, kārtīgi samaisi un pievieno karpu. Uzliec vāku un pasautē 15 minūtes. Pievieno mandarīnu šķēlītes un pasautē vēl 2-3 minūtes.

Pasniedz karstu, pārkaisot ar pāri palikušajiem lociņiem.

Ja nav lielas pannas ar vāku, karpu var cept arī krāsnī 200-250 grādos, gatavojot mērci atsevišķi un to uzlejot uz zivs, kura ir ielikta cepamajā pannā. Pārklāj ar foliju un cep 1 h. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes