Karpa Āzijas gaumē

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Karpa Āzijas gaumē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     3 gab.
  • Karpa ķidāta
     1 kg
  • Sāls
     2 tējk.
  • Ingvers
     4 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 ēdamk.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Kartupeļu ciete
     3 ēdamk.
  • Sezama sēklu eļļa
     200 ml
  • Šerija
     3 ēdamk.
  • Mērce austeru Santa Maria
     3 ēdamk.
  • Čili mērce
     3 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Vistas buljons
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemā jāēd daudz zivju ēdieni, tādēļ pagatavojām recepti siltajās Āzijas noskaņās.

Nomizo mandarīnus un izmērcē miziņas ūdenī 15-20 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Pēc tam sakapā.

Karpai (izķidātai, zvīņas noņemtas) abās pusēs izdari 4 garus iegriezumus un ierīvē ar sāli. Zivs vēderā ieliec 1 ēd.k. sakapāta ingvera, 1 ēd.k. sakapātu ķiploku, 2 tējk. sojas mērces un sauju sakapātu loku. Beigās pārkaisi zivi ar cieti.

Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep karpu uz abām pusēm 6 minūtes, lai ādiņa būtu zeltaini brūna. Izņem no pannas un nosusini zivi uz papīra dvieļa.

Izlej no pannas daļu eļļas, atstājot 2 ēd.k.. Vēlreiz sakarsē eļļu, pievieno pusi no atlikušajiem lokiem, atlikušos ķiplokus, ingveru, mandarīnu miziņas un maisot cep 1 minūti. Pievieno šeriju, austeru, čili un sojas mērces, cukuru, vistas buljonu, kārtīgi samaisi un pievieno karpu. Uzliec vāku un pasautē 15 minūtes. Pievieno mandarīnu šķēlītes un pasautē vēl 2-3 minūtes.

Pasniedz karstu, pārkaisot ar pāri palikušajiem lociņiem.

Ja nav lielas pannas ar vāku, karpu var cept arī krāsnī 200-250 grādos, gatavojot mērci atsevišķi un to uzlejot uz zivs, kura ir ielikta cepamajā pannā. Pārklāj ar foliju un cep 1 h. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes