Karsti kūpināta cāļa salāti ar vīnogām un pekanriekstiem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Karsti kūpināta cāļa salāti ar vīnogām un pekanriekstiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Karsti kūpināts cālis Ķekava
     0.5 gab.
  • Liels svaigs gurķis
     1 gabali
  • Gaišās un tumšās vīnogas
     150 g
  • Pekanrieksti
     150 g
  • Sviests
     10 g
  • Majonēze
     100 g
  • Dižonas sinepes
     2 ēdamk.
  • Skābais krējums
     100 g
  • 5 piparu maisījums
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Salātu maisījums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cālim noņem ādiņu, atkaulo un sagriez gabaliņos.
Sakapā gurķi un pārgriez vīnogas uz pusēm vai četrās daļās.
Apgrauzdē riekstus pannā ar sviestu, 3/4 no tiem sagriez četrās daļās.
Samaisi majonēzi, sinepes, skābo krējumu, piparus un sāli.
Sajauc vistu ar gurķi, vīnogām un riekstiem.
Aplej ar mērci un labi samaisi.
Servējamo šķīvi pārklāj ar salātu maisījumu un kārto uz tā vistas salātus.
Dekorē ar veseliem pekanriekstiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes