Kārtainā biezpiena un ķiršu kūka

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Kārtainā biezpiena un ķiršu kūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Sarkanās samta kūkas maisījums
     400 g
  • Dzeramais ūdens
     180 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa Rimi
     90 ml

Krēms

  • Konditorejas biezpiens
     1 kg
  • Saldais krējums Rimi
     400 ml
  • Pūdercukurs
     140 g

Ievārījums

  • Atlaidināti saldētie ķirši Rimi
     400 g
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Dzeramais ūdens
     130 ml
  • Cukurs
     40 g

Itāļu bezē

  • Olu baltumi
     3 gab.
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     100 ml
  • Cukurs
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, apakšas un augšas sildīšanas režīmā, bez ventilatora.
Sajauc biskvīta masu.

Uz iepakojuma ūdens ir mazāk, kā pievieno šajā receptē. To vari neņemt vērā šajā receptē.

Uz cepeškrāsns cepamās paplātes ieklāj cepamo papīru, izlīdzini biskvīta mīklu.
Liec cepties 18 minūtes.
Atdzesē un sagriez vēlamos gabalos, tāpat vari arī sadrupināt.
Pagatavo ievārījumu.
Liec visas sastāvdaļas katlā un karsē līdz ievārījums sabiezē.
Atdzesē pilnībā.
Ātrākais veids ir dzesēt, ieliekot ievārījumu metālā bļodā, bļodu ledus aukstā ūdenī un maisot.
Biezpiena masai pievieno pūdercukuru un saldo krējumu.
Izmantojot mikseri, saputo gaisīgā krēmā.
Kārto kūku divos vai vairāk stāvos pēc izvēles.
Kad kūka gatava liec to ledusskapī un tikai pasniedzot pagatavo itāļu bezē.
Katliņā liec vārīties cukuru, ūdeni un citrona sulu.
Vāri līdz sīrups kļūst nedaudz biezāks.
Bļodā sāc putot olu baltumus, pilinot pa mazai strūklai verdošo cukura sīrupu.
Uzputotās gaisīgās putas kārto virs kārtojuma un ar degli viegli apdedzini.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes