Kārtainā jūras velšu torte

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Kārtainā jūras velšu torte
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Kārtainā sviesta mīkla Selection by Rimi
     400 g

Krēms

  • Filadelfijas siers
     300 g
  • Auksti kūpināts lasis
     100 g
  • Biezs jogurts bez garšas
     3 ēdamk.
  • Citrona miza un sula
     0.5 gab.
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 ēdamk.

Virspuses krēms

  • Filadelfijas siers
     100 g
  • Citrona sula
      pēc garšas
  • Jogurts
     2 ēdamk.

Dekors

  • Vārītas garneles
     100 g
  • Laša ikri
     60 g
  • Zaļumi
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kārtainā jūras velšu torte

Atdzesē.
Izliec mīklas plāksnes uz divām pannām uz cepamajiem papīriem un liec cepties 18 – 20 minūtes.
Atdzesē.
Sajauc krēmsieru ar sakapātu kūpināto lasi, pētersīļiem, citrona mizu un sulu.
Iecilā jogurtu, tik daudz, lai masa vēl būtu bieza.
Smērē starp kārtām un liec sasūkties uz vismaz 2 stundām ledusskapī.
Pagatavo otru krēmu un apsmērē tortes virspusi.
Dekorē ar garnelēm, ikriem un zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli