Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kārtainā krēma kūka
-
Gatavošana 1h 10min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Dekors
-
Apelsīnu marmelāde300 g
-
Svaigi spiesta apelsīnu sula1 gab.
-
Mellenes vai kazenes500 g
-
Saldais krējums200 ml
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Grauzdētas mandeles100 g
Biskvītam
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Milti250 g
-
Olas2 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs200 g
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Sviests50 g
-
Pilnpiens120 ml
Krēmam
-
Saldais krējums 10%200 ml
-
Olas dzeltenumi2 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs50 g
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu kārtainās krēma kūkas video recepte. Iemācies pagatavot saldu un izteiksmīgu desertu ar ko pārsteigt mīļos.
Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru.
Iemaisa miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
Katliņā karsē pienu ar sviestu, līdz sviests izkusis.
Lēnām iemaisa masā. Mīklu lej 20–22 cm lielā kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 180 °C 25–30 min. vai kamēr biskvīts gatavs.
Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Atdzesē.
Katliņā uz lēnas uguns silda saldo krējumu.
Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar šķipsniņu sāls, cukuru un vaniļas cukuru.
Sakulto olu dzeltenumu masu lēnām pievieno uzkarsētajam saldajam krējumam un visu maisot silda, līdz masa sāk sabiezēt.
Atdzesē ledusskapī vismaz 1 h.
Atdzesētu biskvītu sagriež gabalos.
Pusi kārto traukā. Pārlej ar 2 ēdamkarotēm apelsīnu sulas. Pa virsu kārto pusi no marmelādēm, ogām un olu mērces.
Pēc tam atlikušo biskvītu, apelsīnu sulu, marmelādes, ogas un olu mērci.
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pārlej pāri kārtojumam.
Dekorē ar grauzdētām mandelēm.