Kārtainā krēma kūka

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Dekors

  • Apelsīnu marmelāde
     300 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     1 gab.
  • Mellenes vai kazenes
     500 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Grauzdētas mandeles
     100 g

Biskvītam

  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Milti
     250 g
  • Olas
     2 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     200 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sviests
     50 g
  • Pilnpiens
     120 ml

Krēmam

  • Saldais krējums 10%
     200 ml
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu kārtainās krēma kūkas video recepte. Iemācies pagatavot saldu un izteiksmīgu desertu ar ko pārsteigt mīļos.

Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

Iemaisa miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Katliņā karsē pienu ar sviestu, līdz sviests izkusis.

Lēnām iemaisa masā. Mīklu lej 20–22 cm lielā kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 180 °C 25–30 min. vai kamēr biskvīts gatavs.

Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Atdzesē.

Katliņā uz lēnas uguns silda saldo krējumu.

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar šķipsniņu sāls, cukuru un vaniļas cukuru.

Sakulto olu dzeltenumu masu lēnām pievieno uzkarsētajam saldajam krējumam un visu maisot silda, līdz masa sāk sabiezēt.

Atdzesē ledusskapī vismaz 1 h.

Atdzesētu biskvītu sagriež gabalos.

Pusi kārto traukā. Pārlej ar 2 ēdamkarotēm apelsīnu sulas. Pa virsu kārto pusi no marmelādēm, ogām un olu mērces.

Pēc tam atlikušo biskvītu, apelsīnu sulu, marmelādes, ogas un olu mērci. 

Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pārlej pāri kārtojumam.

Dekorē ar grauzdētām mandelēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes