Kārtainās mīklas gabaliņi un medū karamelizēti āboli
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Kārtainā mīkla4 loksnes
-
Olas dzeltenums1 gabali
-
Saldais krējums2 tējk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Kanzi® āboli3 gab.
-
Medus100 g
-
Sviests2 tējk.
-
Citronu sula2 tējk.
-
Biezs jogurts300 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kārtainās mīklas gabaliņi un medū karamelizēti āboli
Uzsildi krāsni līdz 180°C.
Ieklāj cepešpannā cepampapīru un uz tā novieto kārtainās mīklas loksnes. Atdali olas baltumu un sakul to ar tējkaroti saldā krējuma. Apsmērē kārtainās mīklas loksnes ar olas dzeltenuma maisījumu.
Sajauc cukuru ar kanēli un uzbirdini uz kārtainās mīklas loksnēm. Novieto divas kārtainās mīklas loksnes uz divām citām loksnēm. Abas kaudzītes sagriez un sadali deviņos gabalos. Cep šos gabalus cepeškrāsnī 20 min.
Kamēr tie cepas, sagriez nenomizotus Kanzi® ābolus daiviņās.
Izmanto kastroli ar biezu dibenu, aptuveni 5 minūtes sildi medu uz vidēja karstuma. Ik pa laikam medu apmaisi, līdz tas kļūst tumšāks un karamelizējas.
Samaisi sviestu, citronu sulu un ābola daiviņas un 5 minūtes sildi uz mērenas uguns.
Pasniedz ābolu šķēlītes siltas kopā ar biezu jogurtu un kārtainās mīklas gabaliņiem.