Kartupeļi itāļu stilā

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Kartupeļi itāļu stilā
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Vidēja lieluma kartupeļi
     6 gab.
  • Rīvmaize
     150 g
  • Rīvēts Parmas siers
     200 g
  • Lieli tomāti
     3 gab.
  • Lieli sarkanie sīpoli
     2 gab.
  • Raudene
      3 ēdamk.
  • Sāls
     2 tējk.
  • 5 piparu maisījums
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     75 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Nomizotus kartupeļus pārgriez uz pusēm, sagriez puscentimetru biezās ripās un liec bļodā ar aukstu ūdeni.
Sajauc rīvmaizi ar 150 g siera.
Izņem kartupeļus no ūdens, nenoslaukot apviļā rīvmaizes un siera maisījumā.
Ievieto lēzenā cepamtraukā 22 x 33 cm izmērā.

Pārpalikušo siera maisījumu, pusi sāls, piparu un raudenes uzkaisa pa virsu un kārto virsū plāni sagrieztus tomātus un sīpolus.

Apkaisi ar pārpalikušo raudeni, sāli un pipariem un 50 g siera.
Apslaki ar olīveļļu.
Cep krāsnī 1 stundu, līdz kartupeļi ir brūni, bet nav izjukuši.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes