Sastāvdaļas
Pildījums
-
Pupiņas I Love Eco300 g
-
Burkāni50 g
-
Olīveļļa Rimi Light30 ml
-
Selerijas sakne50 g
-
Tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem300 g
-
Siers30 g
Kartupeļi
-
Lieli kartupeļi2 gab.
-
Sviests2 tējk.
-
Sāls2 šķipsniņa (-s)
-
Folija loksnes2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Noskalo un nosusini kartupeļus.
Katru kartupeli liec folijā ar sāli un sviestu, cieši ietin un kārto cepamtraukā, kurā ielietas 2 glāzēs verdoša ūdens.
Cep 200 grādos stundu līdz pusotru.
Tikmēr sagatavo pildījumu.
Apcep olīveļļā smalki sagrieztu seleriju un burkānu, pievieno pupiņas un tomātu mērci, visu savāri uz lēnas uguns.
Gatavo kartupeļu mizās iegriez krustu un ar dakšu saspaidi kartupeļa mīkstumu biezenī.
Pildi kartupeļos pupiņas, pārrīvē pāri sieru un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz vēl 15 minūtēm.
Pasniedz karstu.