Kartupeļu čipsi ar ikriem

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Kartupeļu čipsi ar ikriem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Foreļu ikri
     80 g
  • Kartupeļu čipsi ar sāli
     80 g
  • Skābais krējums 25%
     160 g
  • Paipalu ola
     12 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Sīpolloki (smalki sagriezti)
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļu čipsi ar ikriem ir garšīga un eleganta uzkoda svētku sagaidīšanai. To veido, kārtojot čipsī krējumu, olas dzeltenumu, ikrus, lociņus un citronu.

Gatavojot šo uzkodu, sastāvdaļas var pasniegt dažādi. Labākais veids ir uz lielas paplātes novietot atsevišķus trauciņus ar katru sastāvdaļu, ļaujot viesiem pašiem veidot uzkodas.
Atdali paipalu olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus paglabā citam ēdienam.
Dzeltenumiem pievieno nedaudz sāls un piparu, citrona sulu un miziņu. Pārējo citronu sagriez mazās, plānās strēmelītēs, kas noderēs uzkodām.
Ņem kartupeļu čipsu, liec uz tā nedaudz krējuma, olas dzeltenumu, ikrus, lociņus un mazu šķēlīti citrona.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli