Sastāvdaļas
Fokača
-
Kartupeļi800 g
-
Ola1 gab.
-
Auzu milti2 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Ķiploku pulveris0.5 tējk.
-
Oregano1 tējk.
Pildījums
-
Tomātu mērce2 ēdamk.
-
Siers 10%120 g
-
Saldais kartupelis1 gab.
-
Ziedkāposts0.13 gab.
-
Baziliks1 sauja (-s)
-
Olīveļļa2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sarīvē vai sablendē kartupeļus, nomizotus vai ar mizu.
Liec marlē un nospied lieko sulu.
Sausai kartupeļu masai pievieno sāli, piparus, olu un miltus, kā arī to stērķeli (cieti), kura nosēdusies nolietajai kartupeļu sulai.
Masu liec uz cepamā papīra, uz pannas un izlīdzini 2-5 mm biezumā.
Pacep 10 minūtes cepeškrāsnī.
Tad apsmērē to ar tomātu mērci, uzrīvē daļu siera.
Pa virsu liec plānās šķēlēs sagrieztus dārzeņus, plucinātu baziliku un pārkaisi ar atlikušo sieru.
Pārlej ar eļļu un liec atkal cept, samazinot temperatūru līdz 175 grādiem.
Cep vēl 25 minūtes.