Kartupeļu fokača

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Kartupeļu fokača
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Fokača

  • Kartupeļi
     800 g
  • Ola
     1 gab.
  • Auzu milti
     2 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Oregano
     1 tējk.

Pildījums

  • Tomātu mērce
     2 ēdamk.
  • Siers 10%
     120 g
  • Saldais kartupelis
     1 gab.
  • Ziedkāposts
     0.13 gab.
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
 

Sarīvē vai sablendē kartupeļus, nomizotus vai ar mizu.
 

Liec marlē un nospied lieko sulu. 

Sausai kartupeļu masai pievieno sāli, piparus, olu un miltus, kā arī to stērķeli (cieti), kura nosēdusies nolietajai kartupeļu sulai.
 

Masu liec uz cepamā papīra, uz pannas un izlīdzini 2-5 mm biezumā. 

Pacep 10 minūtes cepeškrāsnī.
 

Tad apsmērē to ar tomātu mērci, uzrīvē daļu siera. 

Pa virsu liec plānās šķēlēs sagrieztus dārzeņus, plucinātu baziliku un pārkaisi ar atlikušo sieru. 

Pārlej ar eļļu un liec atkal cept, samazinot temperatūru līdz 175 grādiem. 

Cep vēl 25 minūtes.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti