Sastāvdaļas
Klimpas
-
Vārīti kartupeļi200 g
-
Olas3 gab.
-
Milti150 g
Mērce
-
Eļļa cepšanai2 Ēdamkarote
-
Mazie šampinjoni I Love Eco250 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Saldais krējums150 ml
-
Timiāna lapiņas2 zariņi
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ēdiens ar meža garšu.
Kartupeļiem pievieno olas un miltus un kārtīgi izmīci, līdz masa vairs nelīp pie rokām.
Liec masu uz virtuves dēlīša, ar mīklas rulli izrullē desiņas un sagriez sev tīkamos lielumos, izveidojot kartupeļu klimpas.
Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā šampinjonus (sagrieztus daiviņās), līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pievieno sīpolus (nomizotus, smalki sakapātus) un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Tad pievieno saldo krējumu, timiānu (sasmalcinātu), sāli un piparus un vāri mērci vēl apmēram 2 minūtes.
Katlā uzvāri 3 l ūdens, liec tajā klimpas un vāri 3 minūtes, līdz tās uzpeld virspusē. Pēc tam nokās. Pasniedz klimpas kopā ar šampinjonu mērci.