Sastāvdaļas
-
Sviests1 ēdamk.
-
Eļļa cepšanai2 Ēdamkarote
-
Kartupeļi3 gab.
-
Puravs1 gab.
-
Karsts dārzeņu buljons1.5 L
-
Sarīvēts parmezāna siers1 ēdamk.
-
Saldais krējums100 ml
-
Kūpinātas bekona šķēlītes100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Krēmīga un maiga zupa ar kraukšķīgām bekona šķēlēm. Mmmm!
Katliņā sakarsē sviestu un 1 ēd.k. eļļas.
Pievieno kartupeļus (nomizotus, sagrieztus gabaliņos) un puravus (sagrieztus šķēlītēs) un cep uz vidēji mazas liesmas, līdz puravi kļūst caurspīdīgi.
Tad pievieno buljonu un vāri, līdz kartupeļi ir mīksti.
Sablenderē un izkās zupu caur sietu, lai tā būtu krēmīgāka.
Lej zupu atpakaļ katliņā un karsē. Pievieno sieru un saldo krējumu un pavāri vēl 3-5 minūtes.
Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep tajā plānās bekona šķēlītes, līdz bekons ir kraukšķīgs un čurkst.
Pasniedz zupu kopā ar kraukšķīgo bekonu.