Sastāvdaļas
Kartupeļu pankūkas
-
Jaunie kartupeļi1 kg
-
Šalotes sīpoli2 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Ola1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Pētersīļi1 tējk.
Krēms
-
Svaigs krēmsiers200 g
-
Mārrutki1 ēdamk.
-
Citrona miza0.5 gab.
-
Parmezāns30 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Foreles vai laša ikripēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Samaisi visas krēma sastāvdaļas (citrona mizu un parmezānu smalki sarīvē).
Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pieber sāli un ieliec kartupeļus.
Vāri, līdz tie ir pusgatavi.
Nokās, nedaudz atdzesē, sarīvē kopā ar ķiploku un smalki sakapātu sīpolu.
Pievieno sāli, piparus, smalki sakapātu pētersīli, timiānu un olu un samaisi.
Izveido pankūkas un noliec malā.
Sakarsē pannā eļļu, cep pankūkas uz vidējas (drīzāk lielas) liesmas, lai apbrūnē un vienmērīgi izkarst.
Uzliec uz salvetes, lai notek liekā eļļa, tad kārto šķīvī ar krēmu un ikriem.
Pasniedz vienas pašas, ar salātiem vai zaļumiem.