Sastāvdaļas
-
Lieli kartupeļi4 gab.
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Olas2 gab.
-
Kartupeļu ciete1 ēdamk.
-
Milti1 Ēdamkarote
-
Eļļacepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Klasiska Latvijas garša - kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu un brūkleņu ievārījumu.
Kartupeļus (nomizotus un sarīvētus) pārkaisi ar sāli un noliec malā uz 2 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums, kuru caur sietu nokās.
Kartupeļus liec bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti un miltus un kārtīgi samaisi.
Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liec tajā kartupeļu pankūku masu un pieplacini, veidojot plakanas pankūkas.
Cep pankūkas apmēram 1-2 minūtes no vienas puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad apgriez uz otru pusi un cep, līdz otra puse arī ir zeltaini brūna.