Kartupeļu pīrāgs ar bekonu

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     225 g
  • Sviests
     125 g
  • Siers Mozzarella
     100 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Pildījums

  • Kartupeļi
     4 gab.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Skābais krējums
     300 g
  • Piens
     100 ml
  • Siers Parmezāns
     200 g
  • Bekona strēmelītes
      10 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     1 tējk.
  • Loki
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni 180°C.

Bļodā ieber miltus, sāli un aukstu sviestu, sagrieztu kubiņos. Ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalota masa.

Pievieno sarīvētu mocarellu un kārtīgi samaisa. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.

Tartes formā iemīca mīklu. Ar dakšiņu izdur caurumiņus. Liek cepties uz 10 - 15 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Tad izņem un ļauj atdzist.

Jaunā bļodā sastampā kartupeļus (novārītus, nomizotus). Pievieno sviestu, 60 g skābā krējuma, pienu, sāli un piparus un visu samaisa.

Sacepto pamatni apber ar sarīvētu parmezāna sieru. Tad liek kartupeļu masu.

Tos apber ar sacepto bekonu un atlikušo sieru. Liek cepties 20 minūtes. Pasniedz ar krējumu un sagrieztiem lociņiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes