Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kartupeļu pīrāgs ar bekonu
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Milti225 g
-
Sviests125 g
-
Siers Mozzarella100 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Pildījums
-
Kartupeļi4 gab.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Skābais krējums300 g
-
Piens100 ml
-
Siers Parmezāns200 g
-
Bekona strēmelītes10 gab.
-
Sāls1 tējk.
-
Pipari1 tējk.
-
Lokidekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni 180°C.
Bļodā ieber miltus, sāli un aukstu sviestu, sagrieztu kubiņos. Ar rokām maisa, līdz izveidojas drumstalota masa.
Pievieno sarīvētu mocarellu un kārtīgi samaisa. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.
Tartes formā iemīca mīklu. Ar dakšiņu izdur caurumiņus. Liek cepties uz 10 - 15 minūtēm, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Tad izņem un ļauj atdzist.
Jaunā bļodā sastampā kartupeļus (novārītus, nomizotus). Pievieno sviestu, 60 g skābā krējuma, pienu, sāli un piparus un visu samaisa.
Sacepto pamatni apber ar sarīvētu parmezāna sieru. Tad liek kartupeļu masu.
Tos apber ar sacepto bekonu un atlikušo sieru. Liek cepties 20 minūtes. Pasniedz ar krējumu un sagrieztiem lociņiem.