Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kartupeļi1 kg
-
Timiāna lapiņas1 ēdamk.
-
Citrona miza0.5 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Lauru lapa1 gab.
-
Sāls1 tējk.
-
Olīveļļa Extra Virgin30 ml
-
Siers Grana Padano20 g
-
Sviests20 g
-
Kūpināts jūras sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Siers Mozzarella Buffalo2 gab.
-
Zaļumipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli.
Vāri kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra.
Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu (ne mikseri).
Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu.
Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk.
Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.