Sastāvdaļas
-
Saldais krējums200 ml
-
Kartupeļi750 g
-
Sviests50 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Siers Gouda ar trifelēm250 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā liec nomizotus kartupeļus, pārlej ar ūdeni un vāri, kamēr mīksti.
Nokās, izberz caur sieru.
Liec atpakaļ katlā uz mazas liesmas,pievieno nedaudz sāls un ķiploku.
Maisot lēnām lej klāt saldo krējumu un pievieno sviestu.
Svarīgi, lai liesma būtu maza, un putra visu laiku jāmaisa.
Pievieno pusi siera, iemaisi.
Pievieno otru pusi un maisi, līdz siers ir izkusis, ne tikai iemaisīts, un, ceļot uz augšu karoti, putra staipās.
Tas prasīs dažas minūtes.
Kad siers izkusis, uzreiz pasniedz ar piedevām, kuras tev garšo, vai vienkārši tāpat.