Sastāvdaļas
-
Saldais krējums400 ml
-
Miltaini jaunie kartupeļi1 kg
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Svaigi rīvēts muskatrieksts0.5 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Sarīvēts parmezāna tipa siers2 ēdamk.
-
Sviests2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Klasiska mājas ēdiena garša, kas nekad nenovecos!
Sakarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.
Pannā ielej saldo krējumu, pievieno kartupeļus (nomizotus, sagrieztus plānās šķēlēs) ar sīpoliem (nomizotiem, smalki sakapātiem), muskatriekstu un sāli un uz nelielas uguns pasautē 5-10 minūtes.
Visu pārlej 20 x 20 cm lielā keramiskajā cepamajā formā vai traukā, kuru var karsēt krāsnī. Pārber ar sieru, pārklāj ar foliju vai uzliec vāku un liec cepeškrāsnī cepties vismaz 45 minūtes vai ilgāk, līdz kartupeļi ir mīksti.