Kartupeļu salāti ar pesto un truša fileju

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Kartupeļu salāti ar pesto un truša fileju

Sastāvdaļas

Pesto

  • Zaļumi
     150 g
  • Lazdu rieksti
     2 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     150 ml
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Cietais siers
     50 g
  • Laima sula
     1 gab.

Salāti

  • Kartupeļi
     200 g
  • Zaļās pupiņas
     100 g
  • Kaperi
     1 ēdamk.
  • Redīsi
     50 g
  • Truša fileja
     350 g
  • Cietais siers
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri kartupeļus un atdzesē, tad sagriez kubiņos.
Visas pesto sastāvdaļas liec blenderī un izveido viendabīgu masu.
Sarīvē redīsus plānās šķēlītēs.
Noblanšē zaļās pupiņas.
Liec visas sastāvdaļas bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti ar kaperiem, pievieno pesto un visu samaisi.
Apcep uz pannas truša fileju līdz zeltaini brūna.
Šķīvja vidū uzliec otrādāk mazu bļodu, salātus kārto ap bļodu veidojot vainagu formu, pārber cepto fileju, pārrīvē ar sieru, noņem nost bļodu.
Pārber ar sāli un pipariem pēc garšas.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes