Sastāvdaļas
-
Kartupeļi (ideāli piemērotas šķirnes: “Almera”, “Adelina” vai “King Edward”)1.5 kg
-
Timiāns6 zariņi
-
Ķiploks1 gabali
-
Sāls0.5 tējk.
-
Olīveļļa "Rimi Light"2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kartupelis ir viens no populārākajiem dārzeņiem lielākajā daļā pasaules. Tas ir unikāls produkts, ko var izmantot, gatavojot gan pamatēdienus, gan uzkodas, salātus un pat desertus. Vienkāršu, bet ļoti gardu kartupeļu ēdienu recepti piedāvā pavārs un “Rimi bērniem” eksperts Normunds Baranovskis.
Griez kartupeli plānās strēmelēs, tās nenogriežot līdz galam, bet gan atstājot vismaz divas trešdaļas kartupeļa nesagrieztas.
Kad kartupeļi iegriezti, liec tos cepamajā traukā. Sajauc ar eļļu, timiānu, ķiploku (saspiestu ar visu mizu) un sāli. Sakārto kartupeļus tā, lai iegrieztā daļa “skatītos” uz augšu. Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25–40 minūtēm (jo lielāki kartupeļi, jo ilgāk jācep).
Pasniedzot pierīvē citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilini svaigo citrona sulu.