Sastāvdaļas
Krēmzupa
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Sīpols25 g
-
Kartupeļi560 g
-
Vārīta kukurūza “ I Love Eco”300 g
-
Paprikas pulveris1 tējk.
-
Oregano (kaltēts)1 tējk.
-
Karsts buljons (ar “I Love Eco” buljona kubiņiem)650 ml
-
Saldais krējums100 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Tortiljas čipsipēc garšas
-
Sarkanais čilipēc garšas
-
Marinēti halapenjo piparipēc garšas
-
Valrieksti “I Love Eco”pēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tieši laikā vasaras izskaņas un rudens vakaros.
Katlā ielej 10 ml eļļas, pievieno sīpolus (smalki sakapātus), sāli un karsē uz vidējas liesmas, līdz eļļa ir uzkarsēta, tad pagriez mazāku liesmu un sautē 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.
Tikmēr pannā ielej atlikušo eļļu un uz lielas liesmas liec cepties vienu sagriezto kartupeli, līdz tas kļūst zeltains.
Katlā pie sīpoliem pievieno kartupeļus (sagrieztus nelielos gabalos), kukurūzu (bez serdes), paprikas pulveri, oregano, sāli, piparus un ceptos kartupeļu gabaliņus (bez eļļas). Pielej buljonu un vāri 20 minūtes.
Tad sablenderē, lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pagaršo, vai pietiek sāls, un, ja vajag, pievieno vēl.
Lej zupu bļodā, pa vidu liec čipsus, piparus un valriekstus (rupji sadrupinātus) un pasniedz.