Kartupeļu un kukurūzas krēmzupa

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Kartupeļu un kukurūzas krēmzupa
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Krēmzupa

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Sīpols
     25 g
  • Kartupeļi
     560 g
  • Vārīta kukurūza “ I Love Eco”
     300 g
  • Paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Oregano (kaltēts)
     1 tējk.
  • Karsts buljons (ar “I Love Eco” buljona kubiņiem)
      650 ml
  • Saldais krējums
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Tortiljas čipsi
      pēc garšas
  • Sarkanais čili
      pēc garšas
  • Marinēti halapenjo pipari
      pēc garšas
  • Valrieksti “I Love Eco”
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tieši laikā vasaras izskaņas un rudens vakaros.

Katlā ielej 10 ml eļļas, pievieno sīpolus (smalki sakapātus), sāli un karsē uz vidējas liesmas, līdz eļļa ir uzkarsēta, tad pagriez mazāku liesmu un sautē 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.

Tikmēr pannā ielej atlikušo eļļu un uz lielas liesmas liec cepties vienu sagriezto kartupeli, līdz tas kļūst zeltains.

Katlā pie sīpoliem pievieno kartupeļus (sagrieztus nelielos gabalos), kukurūzu (bez serdes), paprikas pulveri, oregano, sāli, piparus un ceptos kartupeļu gabaliņus (bez eļļas). Pielej buljonu un vāri 20 minūtes.

Tad sablenderē, lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pagaršo, vai pietiek sāls, un, ja vajag, pievieno vēl.

Lej zupu bļodā, pa vidu liec čipsus, piparus un valriekstus (rupji sadrupinātus) un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli