Sastāvdaļas
-
Sviests20 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Jaunie kartupeļi600 g
-
Saldais krējums250 ml
-
Piens250 ml
-
Malts muskatriekstspēc garšas
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
-
Siers ar lakšiem šķēlēs100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šo ēdienu pirmajā dienā var gatavot kā pamatēdienu, bet otrajā, sagrieztu gabaliņos, pasniegt kā uzkodu.
Katlā uzvāri pienu un saldu krējumu, līdz sāk mesties pirmais burbulis, pievieno plāni sagrieztas 2 ķiploka daivas, sāli, piparus un muskatriekstu.