Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kārumnieku meduskūka
-
Gatavošana 2h 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Olas2 gab.
-
Medus200 g
-
Cukurs180 g
-
Sviests120 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Soda1 tējk.
-
Ābolu etiķis1 ēdamk.
-
Milti500 g
Krēms
-
Siers Mascarpone250 g
-
Skābais krējums (vismaz 25%)800 g
-
Pūdercukurs100 g
-
Medus1 Ēdamkarote
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas, cukuru, medu un sviestu liek karstumizturīgā bļodā un ūdens peldē visu izkausē.
Kad sviests un cukura graudiņi ir izkusuši, bļodu ņem nost no karstuma.
Atsevišķā mazā trauciņā sajauc sāli, sodu un etiķi. Samaisa un lej klāt sviesta masai. Pievieno miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīca mīklā. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklāj pārtikas plēvi, un to liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai (bez ventilatora). Pannu noklāj ar cepamo papīru. Lai sagatavotu šablonu, no papīra vai kartona izgriež apli 20 cm diametrā. Var izmantot arī šķīvi vai citu līdzīga izmēra vai formas priekšmetu.
Pēc 30 minūtēm mīklu ņem ārā no ledusskapja un sadala 8 vienādās daļās. Galdu viegli apbirdina ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru daļu izrullē un izgriež apļus.
Mīklas apļus liek uz pannas un cep krāsnī 5-6 minūtes, līdz tie ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu.
Pēc cepšanas atdzesē uz plakanas virsmas.
Pagatavo krēmu. Medu, cukuru, krējumu un maskarpones sieru liek bļodā un puto, līdz krēms kļuvis pufīgs un gaisīgs.
Lai sasmērētu kūku, ņem pirmo plāksni un liek uz šķīvja, uz kura pasniegs kūku. Tai pa virsu klāj krēmu. Tā citu virs citas saliek visas plāksnes. Arī virspusi noklāj ar krēmu.
Kūku liek ledusskapī ievilkties vismaz 2 stundas. Vislabākā garša būs noturot uz visu nakti.