Sastāvdaļas
Pamatne
-
Selgas cepumi150 g
-
Sviests35 g
Krēms
-
Mīksts kazas siers200 g
-
Saldais krējums200 g
-
Cukurs100 g
-
Citrona miziņa0.5 gab.
-
Želatīns8 g
-
Ūdens40 g
Dekors
-
Svaigas vai žāvētas vīģes6 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu kazas siera kūciņu recepte. Kopā ar Signi Meirāni pagatavo neierastas siera kūciņas.
Pamatnei sasmalcini cepumus un samīci kopā ar sviestu.
Ieklāj formiņās un cep 10 min 175 grādos. Atdzesē.
Gatavo krēmu: saputo saldo krējumu un cukuru, pieputo kazas sieru, pierīvē citrona miziņu.
Želatīnu uzbriedini ūdens peldē aptuveni 10 min, tad kausē ūdens peldē.
Pievieno želatīnam daļu no kazas siera krēma, samaisi, tad pieliec atlikušo krēmu.
Samaisi un lej izceptajās pamatnēs.
Liec ledusskapī, lai sastingst.
Dekorē ar svaigām vai žāvētām vīģēm.