Kebabs ar plucinātu BBQ cūkgaļu

  • Gatavošana 3h 35min
  • Vidēji grūti
Kebabs ar plucinātu BBQ cūkgaļu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Cūkgaļa

  • Cūkas kakla karbonāde
     1.5 kg
  • Žāvētas plūmes
     70 g
  • Tomātu mērce
     350 g
  • Ūdens
     150 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     3 ēdamk.
  • Sāls dārzeņiem
     0.5 tējk.
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Skābais krējums
     50 g
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Cepeša maiss
      1 gab.

Kebabs

  • Jaunais kāposts
     0.5 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Tomāts
     2 gab.
  • CItrons (sulai)
     1 gab.
  • Turku maize
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielisks ēdiens pusdienu piknikam!

Sakarsē krāsni 120 grādus karstu.

Cūkas kakla karbonādi liec cepeša maisā. Pārējās BBQ sastāvdaļas samal viendabīgā masā un pielej cepetim. Aizver maisu ciet un liec krāsnī cepties uz 3h.

Kad cepetis gatavs, to viegli saplucini pa šķiedrām un iemaisi cepeša marinādē, lai gaļa būtu sulīga.

Gatavo kebabus. Salātiem plānās strēmelēs sagriez kāpostu, sīpolu (nomizotu), burkānu (nomizotu) un tomātus. Pievieno citrona sulu un iemaisi salātos. Turku maizes pasildi krāsnī 1-2 minūtes. Pārgriez maizes uz pusēm un pildi ar salātiem un sulīgo saplucināto BBQ cūkgaļu. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli