Sastāvdaļas
Cūkgaļa
-
Cūkas kakla karbonāde1.5 kg
-
Žāvētas plūmes70 g
-
Tomātu mērce350 g
-
Ūdens150 ml
-
Vīnogu kauliņu eļļa3 ēdamk.
-
Sāls dārzeņiem0.5 tējk.
-
Citrona miziņa1 gab.
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Skābais krējums50 g
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Cepeša maiss1 gab.
Kebabs
-
Jaunais kāposts0.5 gab.
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Tomāts2 gab.
-
CItrons (sulai)1 gab.
-
Turku maize2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lielisks ēdiens pusdienu piknikam!
Sakarsē krāsni 120 grādus karstu.
Cūkas kakla karbonādi liec cepeša maisā. Pārējās BBQ sastāvdaļas samal viendabīgā masā un pielej cepetim. Aizver maisu ciet un liec krāsnī cepties uz 3h.
Kad cepetis gatavs, to viegli saplucini pa šķiedrām un iemaisi cepeša marinādē, lai gaļa būtu sulīga.
Gatavo kebabus. Salātiem plānās strēmelēs sagriez kāpostu, sīpolu (nomizotu), burkānu (nomizotu) un tomātus. Pievieno citrona sulu un iemaisi salātos. Turku maizes pasildi krāsnī 1-2 minūtes. Pārgriez maizes uz pusēm un pildi ar salātiem un sulīgo saplucināto BBQ cūkgaļu. Pasniedz.