Sastāvdaļas
-
Keila salāti80 g
-
Olīveļļa70 ml
-
Laims1 gab.
-
Indijas rieksti (grauzdēti)2 ēdamk.
-
Cietais siers (rīvēts)1 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Medus0.5 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.
Pēc garšas var pievienot vairāk laima sulas, kā arī, ja vēlas asāku, – mazliet čili piparus.
Pesto var glabāt noslēgtā traukā ledusskapī līdz pat 5 dienām.
Gatavojot salātus, parasti atjauc pesto ar nelielu daudzumu eļļas, lai iegūtu šķidrāku konsistenci.
Ieteikums!
Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.