Sastāvdaļas
Kēkss
-
Kviešu milti300 g
-
Mandeļu milti200 g
-
Piens180 ml
-
Sviests120 g
-
Olas3 gab.
-
Pūdercukurs50 g
-
Sāls1.5 tējk.
-
Sausais raugs8 g
-
Žāvētas dzērvenes250 g
-
Gaišais rums50 ml
Sīrups
-
Ūdens200 ml
-
Cukurs300 g
-
Cukurspārkaisīšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc mandeļu miltus ar kviešu miltiem un samal nedaudz smalkāk blenderī, tad pievieno sauso raugu.
Uzkarsē pienu ar sviestu un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Saputo olas, pievieno pienu un miltus, līdz veidojas nedaudz ķepīga mīkla.
Apkaisi ar miltiem un liec bļodā uzrūgt 1 stundu.
Paralēli aplej dzērvenes ar rumu un ļauj ievilkties.
Pēc stundas mīklai pievieno dzērvenes, izmīci mīklu un liec ietaukotā kēksa formā.
Ļauj uzrūgt vēl vismaz 2 stundas.
Sakarsē cepeškrāsni un cep kēksu 35 minūtes 180 grādos.
Kamēr cepas kēkss, uzvāri sīrupu: samaisi ūdeni ar cukuru un vāri 5 minūtes.
Kad kēkss gatavs, izņem to no formas un ar otu uzsmērē visu sīrupu vēl karstam kēksam.
Kad tas atdzisis, apviļā cukurā.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.