Sastāvdaļas
Kijevas kotlete
-
Vistas fileja2 gabali
-
Sviests80 g
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Rīvmaize150 g
-
Eļļafritēšanai
-
Pētersīlispēc garšas
Latgales gurķu salāti
-
Gurķi300 g
-
Sarkanais vai baltais sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Smaržīgie pipari6 gab.
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Sāls20 g
-
Cukurs50 g
-
Ābolu etiķis20 ml
-
Eļļa20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sākumā nomizo ķiploku, sagriez smalkāk un izspaidi (ja ir iespēja piestā), pievieno sāli un kapātu pētersīli.
Liec pamazām klāt sviestu un izspaida līdz vienmērīgai masai.
Uztaisi divas apaļas bumbas, ietin pārtikas plēvē un liec saldētavā uz 10 minūtēm.
Vistas fileju liec ar ādas pusi pret dēlīti un griez pa vidu guļošā veidā neaizgriežot līdz galam (tā, lai var izklāt vienā lielā gabalā).
Sviesta masu ņem ārā un liec pa vidu vistai.
Vistai pārber sāli un piparus, tad to aizloka tā, lai sviests būtu noklāts no visām pusēm.
Vistu ietin plēvē veidojot apaļu formu. Liec saldētavā uz 30 minūtēm.
Vistu iztin no plēves un uzmanīgi panē miltos, tad olās, rīvmaizē, atkārto.
Uzsilda eļļu katlā līdz 180-200 grādiem. Tad ar putu karoti liec iekšā vistu fritēties līdz zeltaina (aptuveni 2 minūtes).
Fritēto vistu liec krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Pirms pasniegšanas ļauj 5 minūtes tai nedaudz atdzist.
Svaigie Latgales gurķu salāti
Sajauc kopā etiķi, cukuru, sāli, eļļu un atstāj savilkties uz 5 minūtēm.
Gurķus un sīpolus griez pēc iespējas plānak, dilles smalki sakapā, ķiploku uzrīvē uz smalkās rīves.
Visu sajauc kopā vienā bļodā, tad liek ledusskapī uz 15 minūtēm ievilkties.