Kijevas kotlete

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Cietais tofu
     200 g
  • Rīsi
     150 g
  • Augu valsts krēmsiers
     150 g
  • Svaigi pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Svaigas dilles
     1 sauja (-s)
  • Gaišā sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Kviešu milti
     120 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ūdens
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Rīsu papīrs
      8 gab.
  • Panko rīvmaize
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Edgara Sandersa vegānās Kijevas kotletes recepte.

Tofu sadrupini mazākos gabalos un liec uz pannas cepties līdz gabaliņi vietām brūni, noliec malā.

Novāri rīsus, nokās un atdzesē zem auksta tekoša ūdens. 

Sīpolu sagriez smalkos kubiņos un burkānu sarīvē. Katlā uzkarsē nedaudz eļļas un liec sautēties sīpolus un burkānus līdz mīksti. Pievieno cepto tofu, rīsus, krēmsieru, dilles un pētersīļus, visu kārtīgi samaisi un sildi līdz krēmsiers izkusis.

Pievieno sojas mērci, citrona sulu un sāli pēc garšas. Ņem nost no uguns un atstāj atdzist.

Liec bļodā kviešu miltus, cepamo pulveri un ūdeni un kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu līdz izveidojas pankūku masai līdzīga konsistence.

Lielā bļodā ielej siltu ūdeni. Ūdenī iemērc vienu rīspapīra loksni uz apmēram 30 sekundēm līdz tā paliek mīksta. Uzmanīgi ar abām rokām izcel no ūdens rīspapīru un izklāj uz galda vai virtuves dēlīša.

Liec aptuveni divas ēdamkarotes pildījuma rīspapīram pa vidu, bet nedaudz uz savu pusi. Aizloki rīspapīra malas pāri pildījumam, tad papīra apakšējo daļu pārloki pāri pildījumam un visbeidzot pildījumu aizrullē ciet virzienā prom no sevis.

Rullīti iemērcē miltu un ūdens mīklā un pēctam panko rīvmaizē. 

Uzkarsē pannā eļļu un liec cepties rullīšus līdz tie ir zeltaini brūni no visām pusēm.

Pirms pasniegšanas zkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Pārliec rullīšus uz cepamās plāts un liec krāsnī cepties 5-10 minūtes.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes