Ķilavu majonēze ar romiešu lapām

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Ķilavu majonēze ar romiešu lapām
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Majonēzei

  • Ķilavas
     100 g
  • Cietais siers (rīvēts)
     100 g
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Olas dzeltenums
     4 gab.
  • Citronu sula
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Romiešu salāti
      1 lapa
  • Bagete
     1 gabali
  • Cietais siers (rīvēts)
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bageti sagriez šķēlītēs, pārlej ar nedaudz olīveļļu un sāli, tad liec krāsnī nedaudz nograuzdēties.

Romiešu lapas sadala un kārtīgi nomazgā.

Ķilavas nokāš, tad visas majonēzes sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz vienmērīgai konsistencei.

Katru lapu atsevišķi iesmērē ar majonēzi un pasniedz ar papildus rīvētu sieru un maizes grauzdiņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes