Sastāvdaļas
Majonēzei
-
Ķilavas100 g
-
Cietais siers (rīvēts)100 g
-
Olīveļļa100 ml
-
Olas dzeltenums4 gab.
-
Citronu sulapēc garšas
Pasniegšanai
-
Romiešu salāti1 lapa
-
Bagete1 gabali
-
Cietais siers (rīvēts)50 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bageti sagriez šķēlītēs, pārlej ar nedaudz olīveļļu un sāli, tad liec krāsnī nedaudz nograuzdēties.
Romiešu lapas sadala un kārtīgi nomazgā.
Ķilavas nokāš, tad visas majonēzes sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz vienmērīgai konsistencei.
Katru lapu atsevišķi iesmērē ar majonēzi un pasniedz ar papildus rīvētu sieru un maizes grauzdiņiem.