Sastāvdaļas
-
Cepamdesas ar ķimenēm2 gab.
-
Marinēts gurķis1 gab.
-
Marinēta paprika100 g
-
Marinēti halapenjo40 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Sāls0.33 tējk.
-
Cukurs0.5 tējk.
-
Sinepju kressalāti2 sauja (-s)
-
Saulē kaltētu dārzeņu pasta Green Story2 ēdamk.
-
Eļļa cepšanai20 ml
-
Citrona sula1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā ielej 50 ml ūdens un ieliec desas vārīties.
Ik pa brīdim apgrozi desas, līdz ūdens ir izvārījies, un tad pielej eļļu un viegli apcep tās.
Gurķi un papriku sagriez strēmelēs, halapenjo sakapā.
Sīpolam (nomizotam un sagrieztam šķēlītēs) pievieno sāli, cukuru un citrona sulu un ļauj viegli iemarinēties.
Cepamdesu pasniedz siltu kopā ar marinējumiem, pastu un kressalātiem.
Vari pasniegt arī ar lavaša maizi vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem.