Ķiploku rīsi ar grilētu tofu un dārzeņiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ķiploku rīsi ar grilētu tofu un dārzeņiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Rīsi
     150 g
  • Ūdens
     300 g
  • Vegāniskais sviests
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Tofu
     200 g
  • Sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Brokoļi
     1 bunte (-s)
  • Piparmētra
     1 bunte (-s)
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Zaļie zirnīši
     100 g
  • Laims
     1 gab.
  • Olīveļļa
     50 g
  • Sāls pēc garšas
     
  • Melnie pipari pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē katlā nedaudz eļļas.
Pievieno sviestu un rīsus, ķiplokus un sausos pētersīļus.
Visu kārtīgi samaisi un apcep 2–3 minūtes.
Pievieno ūdeni, šķipsnu sāls, uzliec vāku un samazini karstumu uz minimālo iespējamo.
Atstāj rīsus gatavoties 12–15 minūtes.
Rīsi būs gatavi, tiklīdz viss šķidrums būs uzsūcies.
Tofu un dārzeņus apslaki ar olīveļļu un šķipsnu sāls.
Cep uz grila, līdz tie gatavi.
Pasniedz ar rīsiem. Pievieno olīveļļu, garšaugus un laima sulu pēc garšas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli