Ķirbja un kazas siera kišs

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Ķirbja un kazas siera kišs
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Miltains ķirbis
     500 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Ķiploks
     50 g
  • Kārtainā sviesta mīkla Selection by Rimi
     400 g
  • Vidējas olas
     2 gab.
  • Olas dzeltenumi
     3 gab.
  • Saldais krējums
     350 ml
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Rozmarīns (sakapāts)
     1 tējk.
  • Kadiķogas (saspiestas)
      5 gab.
  • Svaigi malti melnie pipari
     0.3 tējk.
  • Svaigais kazas siers (šķēlēs)
     125 g
  • Mīkstais kazas siers (šķēlēs)
     100 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbja un kazas siera kišs

Pannā lej eļļu, liec ķirbi (nomizotu, nelielos gabalos), ķiploku (nomizotu, lielos gabalos) un sāli.

Cep uz vidējas liesmas kādas 20 minūtes, kamēr gatavs.
Tikmēr sakarsē krāsni 200 karstu.
Ietauko 20–22 cm kūkas formu ar noņemamām malām.
Izrullē mīklu 3 mm biezu.
Ieklāj formā, noklājot gan pamatni, gan sānus (5 cm augstumā).
Kārtīgi piespied, nogriez lieko mīklu un sadursti pamatni ar dakšiņu.
Uzklāj cepamo papīru, nosedzot arī malas, uzber smagumu - es izmantoju sausas pupiņas, lai forma ir pilna līdz malām, un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm.
Tad noņem cepamo papīru ar visām pupiņām un cep vēl 8 minūtes.
Pildījumam bļodā ar rokas putojamo slotiņu samaisi sinepes, olas, saldo krējumu, rozmarīnu, kadiķogas, sāli un piparus.
Izņem no krāsns izcepto pamatni, uzber ķirbjus, uzlej saldā krējuma maisījumu un liec abus sierus.
Samazini krāsns temperatūru uz 190 grādiem un cep vidējā nodalījumā 35–45 minūtes, līdz zeltains un centrā pavisam nedaudz vēl kustas (bet nav šķidrs).
Pirms pasniegšanas ļauj atdzist vismaz 1 h.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes