Ķirbju cepumi

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ķirbju cepumi
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Brūnais cukurs
     65 g
  • Mīksts sviests
     100 g
  • Baltais cukurs
     65 g
  • Kviešu milti
     70 g
  • Ķirbju milti
     50 g
  • Olas
     1 gab.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     0.5 tējk.
  • Pilngraudu auzu pārslas
     50 g
  • Žāvētas dzērvenes
     50 g
  • Izkausēts sviests
     120 g
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Ķirbju biezenis
     100 g
  • Ķirbju sēklas
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms gatavo biezeni.

Zupām piemērotu ķirbi nomizo, sasmalcini un cep cepeškrāsnī, pārklātu ar foliju, kamēr tas mīksts.

Kad gatavs, sablendē viendabīgā bieza krējuma konsistencē, ja neizdodas, var piejaukt nedaudz ūdens.

Tad gatavo mīklu: sakul sviestu ar abu veidu cukuru, pievieno olu, kanēli, vaniļas cukuru, pakāpeniski arī abu veidu miltus, kas sajaukti ar sodu, un auzu pārslas.

Beigās pievieno ķirbju biezeni un ķirbju sēklas.

Samīci, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz pusstundiņu.

Veido aplīšus ap 5 cm diametrā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 15–20 min.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes