Sastāvdaļas
-
Brūnais cukurs65 g
-
Mīksts sviests100 g
-
Baltais cukurs65 g
-
Kviešu milti70 g
-
Ķirbju milti50 g
-
Olas1 gab.
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Vaniļas cukurs0.5 tējk.
-
Pilngraudu auzu pārslas50 g
-
Žāvētas dzērvenes50 g
-
Izkausēts sviests120 g
-
Soda0.5 tējk.
-
Ķirbju biezenis100 g
-
Ķirbju sēklas50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms gatavo biezeni.
Zupām piemērotu ķirbi nomizo, sasmalcini un cep cepeškrāsnī, pārklātu ar foliju, kamēr tas mīksts.
Kad gatavs, sablendē viendabīgā bieza krējuma konsistencē, ja neizdodas, var piejaukt nedaudz ūdens.
Tad gatavo mīklu: sakul sviestu ar abu veidu cukuru, pievieno olu, kanēli, vaniļas cukuru, pakāpeniski arī abu veidu miltus, kas sajaukti ar sodu, un auzu pārslas.
Beigās pievieno ķirbju biezeni un ķirbju sēklas.
Samīci, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz pusstundiņu.
Veido aplīšus ap 5 cm diametrā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 15–20 min.