Sastāvdaļas
Salāti
-
Riekstu ķirbis1 kg
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Timiāns10 zariņi
-
Sālspēc garšas
-
Melnie pipari0.3 tējk.
-
Granātābols1 gab.
-
Siers Burrata1 gab.
Mērce
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Dižonas sinepes2 tējk.
-
Svaigi spiesta apelsīnu sula10 ml
-
Apelsīna miziņa0.5 gab.
-
Medus I Love Eco1 tējk.
-
Olīveļļa Extra Virgin25 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sātīgi salāti ziemas pusdienām.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
Pannā liec ķirbi (sagrieztu 1-1,5 cm biezās šķēlēs), pārlej ar vīnogu kauliņu eļļu un samaisi. Uzber timiānu, sāli, piparus, samaisi un cep krāsnī, līdz ķirbis ir zeltains (gatavošanas laiks atkarīgs no ķirbja šķirnes un šķēles lieluma, man bija aptuveni 1-1,5 cm biezas šķēles).
Mērcei bļodā liec ķiplokus (nomizotus, izspiestus caur ķiplokspiedi), sinepes, apelsīnu miziņas (smalki sarīvētas) un sulu, medu un samaisi. Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.
Izņem ķirbi no krāsns, kārto traukā, uzlej mērci, uzber granātābola sēkliņas un uzliec burratu, ko pārgriez pēdējā brīdī. Pasniedz karstu.