Ķirbju kanēļa pankūkas
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Ķirbis500 g
-
Olas2 gab.
-
Milti2 ēdamk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Kanēlis1 ēdamk.
-
Apelsīni1 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Eļļacepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ķirbi nomizo un sagriež šķēlītēs. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas.
Pēc tam samaļ vai izberž caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.
Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu.
Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus.
Ja vēlas pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas.
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.
Ideja!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.