Ķirbju krēmzupa ar bulguru

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ķirbju krēmzupa ar bulguru

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
     1200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Bulgurs Rimi
     200 g
  • Saldais krējums Rimi Smart
     200 ml
  • Buljona kubiņš
     2 gab.
  • Sāls, pipari
      Pēc garšas
  • Eļļa
      Cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbja krēmzupa ar bulguru ir sātīga un aromātiska rudens delikatese. Ideāli piemērota ikdienas ēdienreizei vai svētku galdam, šī zupa sniegs siltumu un komfortu katrā karotē.

Smalki sagriez sīpolu un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs un viegli zeltains. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku un vidēja izmēra ķirbja gabaliņus.

Apcep visu 3–4 minūtes, līdz ķiploki kļūst aromātiski un ķirbji sāk mīkstināties.
Citā katliņā uzkarsē 500 ml ūdens un pievieno 1 buljona kubiņu. Samaisi, līdz tas izšķīst, un saglabā šo buljonu turpmākai izmantošanai.
Katlā pie ķirbjiem un ķiplokiem pievieno iepriekš pagatavoto buljonu.
Pēc tam samazini uguni un vāri, līdz ķirbji ir pilnībā mīksti (apmēram 15–20 minūtes).
Tad izslēdz uguni un sablendē zupu, līdz tā iegūst vienmērīgu, krēmīgu konsistenci.
Pievieno saldo krējumu un vēlreiz samaisi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ja zupa šķiet par biezu, vari pievienot vēl nedaudz ūdens vai buljona, līdz sasniedz vēlamo konsistenci.
Paralēli citā katlā liec vārīties bulguru, pievieno 1 buljona kubiņu. Vāri bulguru apmēram 10–12 minūtes, līdz tas ir gatavs. Nolej lieko šķidrumu, ja nepieciešams.
Pasniedz ķirbju krēmzupu ar bulguru kā garnējumu vai iemaisi to zupā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Ķirbju vafeles

30min • Viegli