Ķirbju-kukurūzas biezzupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Ķirbju-kukurūzas biezzupa
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Muskata ķirbis
     1 kg
  • Šalotes sīpoli
     4 gabali
  • Ķiploki
     6 daiva (-s)
  • Kukurūza
     1 gabali
  • Kūpināts paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Saldā krējuma auzu alternatīva
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Zaļā harisas mērce

  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Garšaugu maisījums (pētersīļi, koriandrs, piparmētra)
     1 sauja (-s)
  • Fenheļa sēklas
     1 tējk.
  • Kumīna sēklas
     1 tējk.
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbi, sīpolus, ķiplokus sagriez mazākos gabalos, noņem no serdes kukurūzas graudus un visu izklāj uz cepamās plāts.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem un liec cepties uz 30 minūtēm.
Ceptos dārzeņus pārliec blenderī un sablendē viendabīgā masā.
Pārlej zupu katlā, iemaisi auzu krējumu, paprikas pulveri un vāri uz lēnas uguns 5 minūtes.
Pa to laiku visas harisas sastāvdaļas liec blenderī un sablendē, līdz izveidojas viendabīga, bet nedaudz graudaina mērce.
Pasniedz zupu ar harisas mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli