Ķirbju pīnes maizītes

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Ķirbju pīnes maizītes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainās mīklas loksnes
     8 gab.
  • Kviešu milti
      apkaisīšanai
  • Vistas ola
     1 gab.

Ķirbja biezenim

  • Muskata ķirbis
     400 g
  • Cukurs
     150 g
  • Citronskābe
     1 tējk.
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Piparkūkas (maltas)
     1 tējk.

Glazūrai

  • Pūdercukurs
     160 g
  • Citronskābe
     0.5 tējk.
  • Piens
     15 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Saldās ķirbju pīnes maizītes ar bagātīgu ķirbju garšu un aromātiskām garšvielām iepriecinās ikvienu, kam kārojas rudenīgi deserti.

Ķirbim nomizo mizu, mīkstumu sagriez mazākos gabalos un novāri ūdenī, līdz tas kļūst mīksts.
Nokās mīkstumus sietā un ļauj atdzist, lai iztvaiko lielākā daļa mitruma.

Pievieno ķirbim garšvielas, cukuru un samal visu biezenī.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190-200 grādiem.

Uz galda uzber nedaudz miltu un liec divas atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes. Savieno abu mīklas plākšņu šaurākos galus tā, lai tie pārklājas ar 2-4 cm platu "vīli", un nedaudz piespied, lai gali salīp vienā garā kārtainās mīklas taisnstūri.

Uzklāj plānu kārtu biezeņa uz mīklas taisnstūra un gareniski sarullē desā. Uzspied ar roku uz sarullētās desas. Sadali ar nazi sarullēto mīklas desu divās daļās, atstājot vienā mīklas galā apmēram 3 cm nesagrieztas mīklas.

Veido pīni no sagrieztajiem mīklas gabaliem. Sarullē pīni gliemezītī no pīnes apakšas uz augšu. No pārējām mīklas loksnēm pagatavo vēl trīs maizītes. Gatavās maizītes liec uz cepamā papīra un apsmērē ar sakultu olu.

Cep otrajā plauktā no apakšas 20-30 minūtes. Pagatavo glazūru un lej pāri jau gatavām maizītēm.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šausmīgi laba kūka

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes