Sastāvdaļas
-
Kārtainās mīklas loksnes8 gab.
-
Kviešu miltiapkaisīšanai
-
Vistas ola1 gab.
Ķirbja biezenim
-
Muskata ķirbis400 g
-
Cukurs150 g
-
Citronskābe1 tējk.
-
Malts kanēlis1 tējk.
-
Piparkūkas (maltas)1 tējk.
Glazūrai
-
Pūdercukurs160 g
-
Citronskābe0.5 tējk.
-
Piens15 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saldās ķirbju pīnes maizītes ar bagātīgu ķirbju garšu un aromātiskām garšvielām iepriecinās ikvienu, kam kārojas rudenīgi deserti.
Pievieno ķirbim garšvielas, cukuru un samal visu biezenī.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190-200 grādiem.
Uz galda uzber nedaudz miltu un liec divas atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes. Savieno abu mīklas plākšņu šaurākos galus tā, lai tie pārklājas ar 2-4 cm platu "vīli", un nedaudz piespied, lai gali salīp vienā garā kārtainās mīklas taisnstūri.
Uzklāj plānu kārtu biezeņa uz mīklas taisnstūra un gareniski sarullē desā. Uzspied ar roku uz sarullētās desas. Sadali ar nazi sarullēto mīklas desu divās daļās, atstājot vienā mīklas galā apmēram 3 cm nesagrieztas mīklas.
Veido pīni no sagrieztajiem mīklas gabaliem. Sarullē pīni gliemezītī no pīnes apakšas uz augšu. No pārējām mīklas loksnēm pagatavo vēl trīs maizītes. Gatavās maizītes liec uz cepamā papīra un apsmērē ar sakultu olu.