Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Ķirbis400 g
-
Burkāni4 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sīpoli4 gab.
-
Bietes4 gab.
-
Timiāns1 tējk.
-
Polenta150 g
-
Karsts ūdens450 ml
-
Vītināta gaļa4 šķēlīte (-s)
-
Rīvēts cietais siers40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Divās mazās vai vienā lielā pannā liec cept dārzeņus.
Vienā pannā vai pannas daļā liec ķirbi, uz pusēm pārgrieztus burkānus un ķiplokus, otrā – nomizotus un sagrieztus 4 daļās sīpolus un sagrieztas 4 daļās bietes.
Uzlej eļļu, uzber smalki sakapātu timiānu, sāli, piparus un samaisi.
Vispirms samaisi ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu, dari to atsevišķi, lai nesakrāsojas.
Ja sāksi ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī.
Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, un ķirbi sablendē.
Katlu ar ūdeni liec uz uguns, un, visu laiku maisot, ber iekšā polentu. Iemaisi un, kad polenta ir gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu iemaisi.
Liec traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un vēl sieru.
Pasniedz.