Ķirbju rulete

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Ķirbju rulete

Sastāvdaļas

Rulete

  • Pūdercukurs
     25 g
  • Milti
     95 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     0.25 tējk.
  • Ingvers
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     200 g
  • Ķirbja biezenis
     150 g
  • Eļļa
      ķirbja apslacīšanai

Krēms

  • Krēmsiers
     225 g
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     85 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbju rulete

Ķirbi nomizo, iztīri un sagriez gabalos.
Visu liec uz cepamās pannas, mazliet apslaki ar eļļu un cep 190 °C 45 min. līdz tas ir mīksts.
Pēc tam mīkstos ķirbja gabaliņus sablendē biezenī un atdzesē.
Bļodā ber miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli, maltas krustnagliņas, ingveru un sāli. Samaisi.
Olas sajauc ar cukuru un ar mikseri kuļ līdz cukurs ir izkusis.
Pievieno ķirbja biezeni.
Pēc tam pievieno miltu maisījumu un visu vienmērīgi iecilā.
Masu lej uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un liec cepties 190 °C 13-15 min. līdz tā ir zeltaini brūna.
Virtuves dvielīti atkaisi ar pūdercukuru. Kad biskvīts ir gatavs to nekavējoties apmet uz dvieļa un noņem cepampapīru. Ļauj atdzist.
Gatavo krēmu, sakuļot kopā visas sastāvdaļas.
Atdzisušā biskvītā iesmērē krēmu un sarullē.
Liec ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti