Ķirbju un biezpiena sacepums

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Ķirbju un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas

  • Piens
     500 ml
  • Manna
     180 g
  • Olas
     4 gab.
  • Ķirbis
     1 kg
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Biezpiens
     500 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cukurs
     100 g
  • Skābais krējums vai jogurts (pasniegšanai)
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izvāri mannas putru. Katliņā pievieno pienu un karsē līdz tas uzvārās. Turpini maisīt, pamazām pieber mannas putraimus. Saputo atsevišķi visu olu baltumus.

Nomazgā ķirbi, nomizo to, sagriez mīkstumu gabaliņos. Cep sviestā aptuveni 5 min., ik pa brīdim apmaisot. Ļauj atdzist.

Bļodā saliec mannu, biezpienu, olu dzeltenumus, sāli, cukuru, ķimenes un samaisi. Pievieno saputotos baltumus un vēlreiz samaisi. Pievieno ķirbju kubiņus un atkal viegli samaisi.

Ieeļļo cepšanas trauku ar sviestu un ielej iegūto masu. Izlīdzini virsmu un pārklāj ar 2 ēdamkarotēm krējuma vai jogurta.

Liec uz 30 minūtēm līdz 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz ar skābu krējumu vai jogurtu.

 

Padoms -  Ķirbi vari arī sasmalcināt līdz viendabīgai masai un sajaukt to ar biezpiena masu, nevis sagriezt gabalos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti