Ķirbju un biezpiena sacepums
-
Gatavošana 1h 10min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Piens500 ml
-
Manna180 g
-
Olas4 gab.
-
Ķirbis1 kg
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Biezpiens500 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cukurs100 g
-
Skābais krējums vai jogurts (pasniegšanai)300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izvāri mannas putru. Katliņā pievieno pienu un karsē līdz tas uzvārās. Turpini maisīt, pamazām pieber mannas putraimus. Saputo atsevišķi visu olu baltumus.
Nomazgā ķirbi, nomizo to, sagriez mīkstumu gabaliņos. Cep sviestā aptuveni 5 min., ik pa brīdim apmaisot. Ļauj atdzist.
Bļodā saliec mannu, biezpienu, olu dzeltenumus, sāli, cukuru, ķimenes un samaisi. Pievieno saputotos baltumus un vēlreiz samaisi. Pievieno ķirbju kubiņus un atkal viegli samaisi.
Ieeļļo cepšanas trauku ar sviestu un ielej iegūto masu. Izlīdzini virsmu un pārklāj ar 2 ēdamkarotēm krējuma vai jogurta.
Liec uz 30 minūtēm līdz 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz ar skābu krējumu vai jogurtu.
Padoms - Ķirbi vari arī sasmalcināt līdz viendabīgai masai un sajaukt to ar biezpiena masu, nevis sagriezt gabalos.