Ķirbju un kafijas zupa
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviesta ķirbis2 gab.
-
Saldais kartupelis2 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ingvera saknepēc garšas
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Ķirbju sēklasdekorēšanai
-
Kokosriekstu eļļa2 ēdamk.
-
Svaigs timiāns1 zariņš
-
Kafijas pupiņas45 g
-
Saldais krējums 35%300 ml
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Franču bagete1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo dārzeņus. Smalki sagriez ķirbi (pirms tam izņem sēklas) un saldo kartupeli.
Sasmalcini sīpolu un ķiplokus, sarīvē ingveru.
Cep ķirbju sēklas krāsnī, kas uzkarsēta līdz 180° C apmēram 5 minūtes.
Uzkarsē eļļu lielā katlā ar neslīdošu dibenu. Pievieno sīpolu, ingveru, ķiplokus, timiānu un nedaudz apcep. Tad pievieno ķirbi un saldo kartupeli. Cep pamaisot 5 minūtes.
Samal kafijas pupiņas un uzvāri 100 ml kafijas.
Ielej katliņā kafiju un tik daudz ūdens, lai tas pārklātu dārzeņus. Vāri uz lēnas uguns 35 minūtes vai līdz ķirbji un saldie kartupeļi ir pietiekami mīksti. Izņem timiānu. Pielej krējumu un uzvāri.
Ar virtuves kombainu visu sasmalcini viendabīgā masā. Pievieno sāli un piparus.
Pasniedz zupu ar franču bageti. Pa virsu uzkaisi apgrauzdētās ķirbju sēklas.